گوسفند محبوس ، گوسفند آزاد!
رشد روز افزون جمعیت جهان و سودجویی برخی انسانها باعث شده تا دامپروری به صنعتی سریع و پرسود تبدیل شود .
البته ناگفته نماند که حرص انسان نیز برای خوردن گوشت به این اتفاق کمک کرده است .
دامپروری که ذاتا در دشتها و مراتع وسیع انجام میگرفته ، سالهاست در مراکز دامداری و در محیط های بسته انجام میشود ، البته هنوز هم هنگام مسافرت به نقاطی از ایران ، گله های دام درحال چرا را میتوان دید که متاسفانه از نظر تعداد بسیار کم و غیرقابل رقابت با مراکز دامپروری صنعتی هستند .
خوب دامپروری صنعتی کلا چیز بدی هم نیست مزایای هم دارد ، به عنوان مثال سلامت دام قبل از ذبح بررسی میشود .
اما ایراد بزرگی که میتوان به این نوع دامپروری داشت ، خوراک و محل نگهداری دام است .
معمولا دام در محیط های بسته نگهداری میشود و حتی در استانداردهای جهانی ، باز هم کمبود فضای اختصاصی به دام به چشم میخورد .
برای نمونه این لینک نشان دهنده فضای استاندارد برای دام در امریکا است (البته مربوط به گاو شیری است) که نمونه ای از بقیه استاندارد های موجود میباشد و فضای کمی را برای دام تایین کرده است .
در هر صورت اختلاف فضای رشد دام و غذای مورد استفاده در روش های سنتی و صنعتی بخوبی قابل مشاهده است .
این مسائل میتوانند باعث کاهش کیفیت و سلامت گوشت و محصولات دامی باشند که مستقیما روی مصرف کننده نهایی (انسان) تاثیر میگذارد .