روغن کانولا
منشا روغن کانولا ، گیاهی است که مقدار مواد مضر گلوکزینولیت در کنجاله و اسید اروسیک در روغن آن بالاست و مصرف خوراکی ندارد و فقط برای جلا دادن وسایل چوبی همراه روغن برزک استفاده می شود .
بله تعجب نکنید ، منشا این روغن همان است که در بالا گفته شد ، گیاهی بسیار مضر و خطرناک ، البته در قدیم !
کانولا ۷۰۰ سال پیش برای تولید روغن چراغ به لهستان برده شد و در سال ۱۸۴۵ به فرانسه رسید و کلزا نام گرفت ، پس از صد سال نیز به کانادا رفت و بعد از دستکاری و تغییرات ژنتیکی ، به عنوان یکی از پر مصرفترین روغن ها در جهان مطرح شد .
این روغن اکنون جایگاه ویژه ای دارد و ادعا میشود باعث : تنظیم ضربان قلب ، کاهش التهاب و کاهش لخته های خونی میشود .
اما کمی توجه به منشا اولیه آن نیز لازم است ، آیا بهتر نیست جایگزینی برای این روغن پیدا کنیم ؟